Интериорен проект на апартамент в София

Интериорен проект на апартамент изпълнен от Форма Дизайн Студио. Черпихме вдъхновение за изграждането на интериора от младото семейство, което ни възложи задачата да им създадем функционален и атрактивен първи дом. Главната ни цел беше да бъде лесно разпознаваем и да се свърже с характерите на клиентите. Модерен, уютен и с пъстри акценти – това бяха ключовите ни думи при формиране на концепцията ни.

Антрето е решено в светли тонове, с присъствието на бял матиран МДФ и дърво в мебелите. Апартаментът е в тухлена сграда, за това имаме акцентна стена, която да покаже красотата на материала.

Другият акцент идва от акварелна картина на момиче в дъното на коридора. Проектирахме специална закачалка според нуждите на клиентите, като интересната част е при мястото за окачване на дрехи и това, че окачвачите лесно могат да сменят положението си по височина, както и да бъдат провлачени по алуминиевите лайсни.

 

Също както антрето, така и в дневната се среща акцентът с тухлената стена, като тук материалът е подчертан и със скрито осветление. Друг интересен детайл, който сме заложили в интериора е специална мазилка на тавана, като скрито осветление подсилва ефекта й.

Впечатление правят цветните щрихи в помещението, които идват от дизайнерското кресло, както и от специално проектираната табуретка от Ивана Янкова, Форма Дизайн Студио. Завършек прави контрастът, който идва стоящата лампа и масата за кафе подбрани в тъмен цвят, хром и стъкло. Играта на светлина заема важна част в проекта на апартамента, именно заради това е заложено дизайнерско осветление на една от стените, като така избягваме изполването на картини само за запълване на пространството и показваме красотата на светлината.

Преходът между дневната и кухнята с трапезария е решен с плъзгаща стъклена врата. При кухненските шкафове се забелязва отново комбинацията между белия матиран материал и дърво, заложен е плот от кориан за максимална издържливост, а островът е изключително удобен за употреба и положението му лесно може да бъде променено. Присъствието на тухлата по стените отново прави впечатление, като тук контрастът с дизайнерския часовник в бял цвят подчертава едновременно красотата им. Цветния акцент е зададен от завесите и интересния килим, който отделя зоната за хранене. Помислили сме и за едно от заниманията на обитателите, като сме заложили кът за отглеждане на пресни подправки и билки.

Спалнята е решена в неутралната гама, като тук искахме да се внесе максимално усещането за спокойствие и комфорт. Акцентът в помещението е постигнат с декоративен панел, който подчертава леглото, както и тухлената част на стената със скрито осветление. Гардеробът е изцяло огледален, за да може оптически да уголеми помещението, а и така е възможно по – незабележим. Забелязва се присъствието отново на контрастиращи лампи в тъмни цветове, окачени от двете страни на леглото. Цветният акцент е внесен от килим с изключително интересна шарка, както и възглавниците при прозореца, които оформят кът за четене и релакс. Интересен детайл присъства в таблата на леглото, където се вижда комбинацията между текстил и кожа.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message