Уникална колекция санитарен фаянс на италианският дизайнер Marcel Wanders за фабрика Bisazza

Наскоро италианската фабрика за стъклокерамика Bisazza разшири своята основна дейност чрез стартиране на нов раздел, а именно предлагане на качественo и с изключително интересен дизайн- обзавеждане за баня. Марката на този нов бранд е Bisazza Bagno. Марката Bisazza Bagno-обзавеждане на баня ще се съсредоточи върху качеството и разнообразието и ще разчита на някои от най-известните дизайнери за създаването на първите няколко колекции.

Една от първите колекции на Марката Bisazza Bagno е тази на дизайнера Marcel Wanders. Колекцията беше представена на тазгодишното международно изложение Cersaie, провело се в Болония, Италия.
Колекцията включва поредица от мебели за баня и огледала в черен и бял цвят повлияни от Бароковия стил, които са в ярък контраст със “pop” дизайна на белите овални керамични мивки и бялата овална вана.
Дизайнерът казва, че тази фантазия за създаването на тази колекция я е държал дълго време в себе си, но Bisazza му е помогнала да я изрази.Тази колекция е един своеобразен апотеоз на чистотата! Колекцията включва три различни линии, всяка със своята естетическа оригиналност, повлияна от античното строителство и архитектура.

В тази колекция е заложена идеята за представяне на различни периоди в една колекция. Това идва, казва Marcel Wanders от неговите убеждения, че хората имат две противоположни сили в тях, едната теглеща към вечно , а другата към промяната. Marcel Wanders осцилира около тези двете течения в колекцията са: старото и новото, постоянното и иновационното. Колекцията на  Wanders отразява именно тази  двойственост.

[nggallery id=56]

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message